De één schrijft tompouce en de ander tompoes. Maar waar scoor je eigenlijk de lekkerste in Amsterdam en welke technieken bestaan er om het gebakje te eten?
Van Avezaath Beune (Johannes Verhulststraat 98)
Deze Patisserie is al meer dan honderd jaar, voor vele Amsterdammers een begrip. Hier maken ze van het typische Nederlandse gebakje een waar kunstwerkje.
Rijkoff (Bos en Lommerweg 319)
Eén van de beste en één van onze favoriete banketbakkers in 020. Deze tompouces hebben een prachtige vorm, zijn keurig afgewerkt en hebben een heerlijke en rijkelijke vulling.
Patisserie Holtkamp (Vijzelgracht 15)
Alles wat je hier koopt is heerlijk en met de grootste zorg bereid. En natuurlijk is de tompouce ook goddelijk!
Lees ook: Hola, HEMA!
Kwekkeboom (Linnaeusstraat 80, Buikslotermeerplein 152, Ferdinand Bolstraat 119)
De al bijna 110 jaar oude banketbakker heeft naast de gewone tompouce ook nog de dubbeldekker. 2 keer zo groot en dus 2 keer zo lekker!
HEMA
Waar veel Amsterdammers tompouces scoren en wat ook het meest verkochte gebakje van de HEMA is. Klein, groot of met een foto erop, het kan allemaal. Zelfs van hout of als usb-stick. Let op: deze kan je niet eten!
En deze technieken bestaan er om de lekkernij te eten, let vooral op de laatste!
Tekst Boris van Leeuwen Foto Amin/Wikimedia Commons