De Costa Blanca Zuid trekt veel Nederlanders aan die kiezen voor een tweede huis of zelfs permanent verhuizen. Denk jij er weleens aan om Amsterdam te verlaten voor bijvoorbeeld Alicante? Gerard van Eldik van CasaCoach heeft alle tips en tricks.

‘In Spanje, In Spanje schijnt altijd de zon.’ Mart Hoogkamer zingt het lied vol verve en het is nog bijna waar ook, want aan de Costa Blanca Zuid in de provincie Alicante schijnt de zon zo’n 320 dagen per jaar.

1. Weer en Klimaat

Het klimaat is een belangrijke trekpleister voor dat deel van Spanje.  In tegenstelling tot het sombere en regenachtige weer in Nederland, biedt deze regio een mild mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Gemiddeld ligt de temperatuur acht maanden per jaar boven de 20 graden, waarbij het in de overige maanden niet kouder dan zo’n 15 graden wordt en er zelfs stranddagen zijn in december. De bijna constante zonneschijn heeft een positieve invloed op gezondheid en welzijn, wat een belangrijke factor is voor veel mensen.

2. Kosten van Levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud zijn aanzienlijk lager dan in Amsterdam. Huisvesting, boodschappen en uit eten gaan zijn allemaal goedkoper, wat het mogelijk maakt om met een gemiddeld Nederlands inkomen een comfortabeler leven te leiden. Je kunt als digital nomad telewerken vanaf elke straathoek. Bovendien is het belastingklimaat in Spanje gunstig voor gepensioneerden, waardoor het financieel aantrekkelijk is om hier van je pensioen te genieten met een heerlijk glas wijn en een dampende paella. Ook bijvoorbeeld zaken als motorrijtuigenbelasting en Spaanse OZB liggen heel gunstig.

3. Cultuur en Levensstijl

De Spaanse cultuur en levensstijl hebben grote aantrekkingskracht. De ontspannen manier van leven, de nadruk op familie en sociale relaties, en de heerlijke keuken spreken veel Nederlanders aan. Steden zoals Alicante, Elche, Torrevieja en Murcia bieden een rijke culturele ervaring met festivals, concerten, historische plekken en voor wie dol is op dansen: een levendig nachtleven. Bovendien zorgen de Nederlandse gemeenschappen in de regio voor een gemakkelijke overgang en je maakt snel nieuwe kennissen en vrienden.

Lees ook: Test: De lekkerste Spaanse tortilla van Amsterdam

4. Vastgoedmogelijkheden

De vastgoedmarkt biedt uitstekende mogelijkheden. Om te investeren of voor jezelf. Of nog beter: zelf genieten en af en toe verhuren. De prijzen van woningen zijn over het algemeen een stuk lager dan in Nederland. Er is een breed scala aan opties, van moderne appartementen in steden en villa’s in kustplaatsen tot traditionele finca’s op het platteland. Het kopen van onroerend goed in Spanje is relatief eenvoudig, zeker met de hulp van experts zoals CasaCoach, die vertrouwd zijn met de lokale wetten, procedures en de Spaanse taal wat communicatie een stuk makkelijker maakt.

5. Gezondheid en Zorg

Tot slot biedt Spanje hoogwaardige medische zorg die goed toegankelijk is voor iedereen, inclusief buitenlanders. Spanje heeft een van de beste gezondheidszorgsystemen in Europa, wat geruststellend is voor Amsterdammers die overwegen permanent te verhuizen. Daarnaast zijn tal van sportfaciliteiten gratis, zoals padel en tennis. Wil je golfen? Dan zijn er 25 banen binnen een uur rijden. Overigens is golfen niet gratis maar wel goed voor je sociale contacten.

De Costa Blanca Zuid biedt veel voordelen voor Amsterdammers die op zoek zijn naar zon, lagere kosten van levensonderhoud, een ontspannen levensstijl en goede gezondheidszorg. Of je nu een vakantiehuis wil kopen of permanent wilt verhuizen, deze regio heeft alles wat je nodig hebt voor een comfortabel en plezierig leven! Gerard van Eldik van CasaCoach begeleidt jou hier persoonlijk bij. Van het vinden van je droomhuis tot alle begeleiding in het kooptraject en daarna. Dus ook bij de inrichting van jouw nieuwe woning.

Ga voor meer informatie naar www.casacoach.nl