Terug van (een paar jaar) weggeweest: het Bockbierfestival! Dit jaar in De Hallen Studio’s, waar je maar liefst 42 Bockbieren kunt proeven. Proost!

Historie

In 1978 begon in het Amsterdamse Café Gollem het langstlopende seizoensbierfestival van Nederland. In 1980 kwam het onder de vlag te hangen van de in dat jaar opgerichte ‘Vereniging Promotie Informatie Traditioneel bier PINT’. Na een groei in diverse locaties te hebben doorgemaakt, werd vanaf 1994 het voor de meeste mensen bekende Beurs van Berlage het thuisfront van het festival. Na de 41e editie in 2018 kwam er helaas een einde aan de bier-ode aan de herfst: het PINT Bokbierfestival liet in 2019 een leegte achter. Een gemis voor menig bierliefhebber. Zes jaar later gaat Bierconsumentenvereniging PINT de ontstane leegte in oktober weer opvullen met het PINT Nederlands Bockbierfestival. Als introductie van het Bockbierseizoen zal dit festijn jaarlijks op de eerste vrijdag van oktober starten, te beginnen op 4 oktober 2024. Er wordt begonnen met twee dagen, maar wellicht wordt dat in de toekomst uitgebreid naar drie dagen.

De organisatie moet weer klein beginnen en heeft in De Hallen Studio’s (Foodhallen Amsterdam aan de Hannie Dankbaarpassage) een nieuwe locatie gevonden. In twee met elkaar verbonden ruimtes zullen er 42 (waar doet dat getal je aan denken?) uiteenlopende Bockbieren verkrijgbaar zijn om te proeven hoe de brouwerijen de smaak van de herfst vloeibaar hebben gemaakt. Van bier krijg je trek. En dat komt goed uit! In de oude tramremise, waarin De Hallen gevestigd zijn, kun je op reis door de culinaire cultuur van Amsterdam. Bij maar liefst 19 stands kun je een zeer uiteenlopende variëteit aan voedsel vinden. Voor ieder wat wils! Tijdens het festival zijn de keukens open tot 23:00 uur.

Tijden

Om zoveel mogelijk liefhebbers de gelegenheid te geven gezellig gezamenlijk te proeven vindt het evenement in drie sessies plaats:

vrijdag 4 oktober van 17:00 tot 23:00 uur;
zaterdag 5 oktober van 12:00 tot 17:00 uur;
zaterdag 5 oktober van 18:00 tot 23:00 uur.

De voorverkoop is al gestart via pintbockbierfestival.nl. Reserveer snel je kaarten, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

Vrijwilligers gezocht!

Tijdens het festival zijn er veel werkzaamheden te verrichten: op- en afbouwen, de kassa en muntverkoop bemensen, bier tappen, fris schenken, eten regelen, schoonmaken, opruimen, enz. De organisatie zoekt vrijwilligers die beide dagen, een dag of dagdeel hierbij zouden willen helpen. Heb je passie voor bier? Houd je ervan je handen uit je mouwen te steken? Vind je het leuk om in een team enthousiaste vrijwilligers te werken? Voor eten en drinken wordt gezorgd en na het festival wordt er een gezellige biermiddag voor alle vrijwilligers georganiseerd. Je kunt je opgeven met naam, e-mailadres, telefoonnummer en opgave wat je zou willen of kunnen doen bij Jan Wighman: j.wighman@chello.nl.

Lees ook: Test: Het lekkerste bokbier van Amsterdam

Praktische informatie

Entree: voorverkoop €22,- voor 4 munten, festivalboekje en glas in bruikleen.
Aan de deur bedraagt de entree €25,-.
Losse munten: €3,50.
PINT-leden ontvangen bij vertoon van hun ledenpas een gratis munt bij de PINT stand.
Het festival is PIN only.

Bereikbaarheid

Met bus, tram of metro vanaf Station Amsterdam Centraal of Sloterdijk. Met auto of fiets: onder De Hallen bevindt zich zowel een parkeergarage als een fietsenstalling. Adres parkeergarage: Bellamyplein 41.