Ik ben uit de tijd dat Café Hesp nog van Hesp was. Nu, na een paar eigenaarswisselingen, weet ik niet of Henk en Louise Schiffmacher nog regelmatig achterin de zaak zitten te borrelen maar het zou mij niets verbazen. Ik heb het over een tijd dat ik als twintiger nog in de zaterdag 7 van AFC voetbalde en een tattoo iets was voor zeelieden, Russische criminelen en Popeye (tevens zeeman).

Mede door de eindeloze inspanningen van Henk en Louise, die tijdens dat proces van BA’ers zelfs BN’ers werden, en de vele reizen naar Zuidoost-Azië werd de tattoo steeds meer ‘bon ton’. De tijd van de GUP (Groeten uit Paramaribo) douchegrap ligt al ver achter ons en ik heb steeds minder argumenten om mijn zoontjes te onterven mochten zij ooit een huidschildering nemen. De notaris vond dat ook een beetje ver gaan, maar wie betaalt bepaalt, dus we gaan het zien of er een winkel naar een getatoeëerde nazaat gaat.

Ik ben zelf op 61 jaar niet meer zo strak van lijf als 40 jaar geleden en de visioenen van uitgezakte of juist opgeblazen tattoos krijg ik maar niet van mijn netvlies. De opmerkingen van mijn doelgroep in de datingapps als ‘geen plakplaatjes’ begrijp ik dan ook wel, maar zijn eerlijk gezegd ook wel hét bewijs dat die vrouwen altijd alleen blijven. ‘Langer dan ik, geen huisdieren, niet roken en geen tattoos’ horen allemaal in de categorie ‘op zoek naar de prins op het witte paard’. Maar die ze nooit zullen vinden en misschien is de vrouw in de Tinder etalage zelf ook geen prinses.

Lees ook: Studenten Upside Down

Genoeg over inkt, laten we het over wijn hebben. Ik heb iets nieuws. Een andere wijnwinkel, een best wel dominante keten, heeft het kies geacht om de Alcoholwet, waarin max 25% korting gegeven mag worden, te omzeilen met reclame voor de tweede fles 50% korting. De bedoeling van die campagnes is duidelijk: neem de tweede fles mee naar huis, want die kost maar de helft. En dat is niet het idee achter de wet die alcoholmatiging voorstaat. In Den Haag zijn ze zoals u weet met heel veel andere belangrijke dingen bezig, dus ik hoop een beetje op de rechtspraak om de uitleg van de wet wat aan te scherpen.

Ik ga vanaf oktober een fles wijn weggeven bij aankoop van 3 dezelfde flessen. Imagine: u komt voor één heerlijke De Mari Roero Arneis 2023, maar ziet dat de vierde gratis is. Dan neemt u er mooi 4 mee en waar veel van staat veel van gaat dus u drinkt en geniet minimaal tweemaal zoveel. Geniet, maar drink met mate. Dat willen we toch allemaal? Tot snel in onze winkels. Op=op moet je er dan eigenlijk bij zetten om de schaarste van dit voordeel extra aan te zetten. Cheers!

Bestel wijn via www.tonovermars.nl of kom langs in een van de filialen! 

Hoofddorpplein 11
Middenweg 57-a
Soerapatistraat 4
Gelderlandplein 20

Hendrik Jan de Mari