Test
Deze maand zetten we een aantal Thaise toprestaurants tegenover elkaar. Wie maakt de beste Tom Kha Kai soep?
Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg
Bangkok
Reguliersdwarsstraat 117
Prijs: € 6,50
Oordeel: Alle ingrediënten zijn prachtig in balans. De best gevulde soep met kolossale stukken kip en knapperige kastanjechampignons die badderen in een uitstekende bouillon. Dit is de enige echte.
Cijfer: 10
Thaicoon
Beukenplein 10
Prijs: € 6,50
Oordeel: Dit meest zoete en toch verfrissende voorgerecht is rijkelijk gevuld, zorgvuldig bereid en heel toegankelijk. Twist: bevat extra groenten.
Cijfer: 9 1/2
Bird
Zeedijk 72-74
Prijs: € 7,00
Oordeel: Zachte soep, iets te neutraal bereid en er is te zuinig met het smaakbepalende citroengras gestrooid. Daarentegen rijkelijk gevuld met champignons.
Cijfer: 8
Ko Chang
Westerstraat 91
Prijs: € 5,50
Oordeel: Deze Tom Kha Kai is te waterig, bevat teveel grof gesneden champignons en is weinig uitgesproken. Gaat qua smaak richting champignonnensoep.
Cijfer: 7 1/2
Pheun Thai
Hobbemakade 71
Prijs: € 6,00
Oordeel: Ietwat slordig soepje waar je de niet-eetbare ingredienten (laurierblaadje, citroengras, galanga) er nog uit moet vissen. Uitstekende kip, maar over het algemeen te citroenerig.
Cijfer: 7
Songkran
Marnixstraat 86-H
Prijs: € 6,50
Oordeel: Volkomen afwijkend recept. Te zuur, te zout, te pittig en een schreeuwend gebrek aan klappermelk.
Cijfer: 5