Een 9,5 van Mara Grimm in Het Parool krijg je niet zomaar, maar in 2022 kreeg Surinaams restaurant De Hapjeshoek dit onverwachts wel. Hoe gaat het momenteel met het restaurant? Dat vroeg Mokum Magazine aan verkoopmanager Dilraj Singh.
Kan je ons meenemen naar 2022, het moment dat je een 9,5 kreeg van Mara Grimm in Het Parool?
‘Ik ben de zoon van een van de eigenaren en kreeg een week voor publicatie al een mail van Het Parool dat er op 4 juni 2022 een artikel over ons geplaatst zou worden. We had er geen beoordeling bij verwacht. Die dag werkten mijn vader Gurinder en zijn broer Surjit in de zaak en het was enorm druk. Zij dachten dat dit door een Ajax-wedstrijd kwam, maar toen liet een trouwe klant het artikel zien. De drukte hield weken aan, waardoor de productiekeuken op het Waterlooplein te klein werd en we een grotere nodig hadden. Die vonden we in Diemen, waar we nu dagelijks ons vlees en vis bereiden, dat de volgende dag in de winkels wordt verkocht.’
De Hapjeshoek is inmiddels een begrip in Amsterdam. Hoe houden jullie het aanbod aantrekkelijk en blijven jullie vaste klanten verrassen?
‘Wij verkopen verse producten en dit proef je ook terug in de smaak en kwaliteit. Ons vlees wordt elke dag vers geleverd en is halal. Het aanbod is gelijk gebleven sinds 2022, echter is er sinds een maand kipsaté toegevoegd. Deze is te verkrijgen als maaltijd, broodje of voorgerecht.’
Lees ook: Alle winnaars in 2024 van de felbegeerde 10 van Mokum Magazine!
Jullie hebben al drie locaties op het Waterlooplein, Weesperplein en Diemen. Hebben jullie plannen voor nieuwe locaties?
‘De vestiging van Weesperplein hebben we sinds januari geopend. Hier worden alle gerechten van De Hapjeshoek verkocht, plus de oude broodjes van Henk (Voormalig eigenaar Convenience to Go bij metrohalte Weesperplein, voorganger De Hapjeshoek, red.). Wij zijn altijd op zoek om onze kwaliteit op meer plekken te laten proeven, alleen hebben we tot op heden geen mooie plek gevonden om verder uit te breiden. Verder komen wij ook personeel tekort voor een vierde zaak.’
Hebben jullie een favoriet gerecht dat jullie aanbevelen aan (nieuwe) klanten?
‘Wij hebben geen favoriet gerecht, wel is de kipsaté momenteel heel bekend en deze raakt dagelijks uitverkocht.’
De Hapjeshoek
Waterlooplein 6
Weesperplein 4
Verrijn Stuartweg 26P (Diemen)
Tekst Youri van Straaten Foto’s De Hapjeshoek