Tien jaar geleden scoorde Lalla Rookh (Wijttenbachstraat 290) een 10 van Mokum Magazine voor de lekkerste roti van Amsterdam. We spreken eigenaar en chef-kok Moen.
Wat betekent Lalla Rookh?
‘Het is de naam van een zeilschip waarmee Hindoestaanse immigranten in 1873 van Brits-Indië naar Suriname reisden. Ik vond dit een erg mooie en betekenisvolle naam.’
In 2012 kreeg Lalla Rookh een 10 van Mokum Magazine voor de lekkerste roti van Amsterdam, maar hoe lang bestaan jullie eigenlijk?
‘Sinds 2006. Ik ben er heel trots op we inmiddels een begrip in Amsterdam zijn geworden.’
Waarom ben je een restaurant begonnen?
‘Ik werkte vroeger in de nachthoreca, maar dat was ik op een gegeven moment wel zat. Een eigen zaak, dat leek me wel wat. In het begin kreeg ik hulp van zowel mijn ouders als mijn oudste zoons. Ik heb nog twee kleine zoontjes, waarvan er één zegt dat hij het later van me overneemt. (lachend) Maar of hij zich aan deze belofte houdt, moet nog blijken.’
Hoe word (en blijf) je een begrip in de stad?
‘Ik kom vaak in Suriname. Daar blijf ik alles proeven, zodat wij ook onszelf blijven verbeteren en vernieuwen. Wat lekker eten betreft, ben ik heel kieskeurig. Ik verkoop alleen wat ik zelf graag zou eten. Bij Lalla Rookh worden alleen verse ingrediënten gebruikt. Het zou allemaal misschien makkelijker kunnen, maar dan gaat het ten koste van de kwaliteit. Onze goed gevulde roti is de favoriet bij de meeste mensen. Er zit veel werk, liefde en moeite in – en dat proef én zie je. Er zijn zelfs mensen die vanuit Groningen speciaal voor ons naar Amsterdam komen. Dat doet me goed en dat motiveert me ook. Ik wil dat iedereen een positief gevoel heeft als ze het over Lalla Rookh hebben.’
Wat moet je absoluut een keer gegeten hebben bij Lalla Rookh?
‘Eigenlijk álles, haha. Onze roti is natuurlijk heel lekker, zowel de vegetarische als met kip. Ook is de pindasoep erg populair, maar daarvoor moet je wel een beetje tegen pittig eten kunnen.’
Lalla Rookh
Wijttenbachstraat 290
www.lalla-rookh.nl
020-7764048
lalla-rookh@hotmail.com