De zomer is officieel voorbij en met het terugdraaien van de klok worden de avonden alleen maar langer. Ring, het bedrijf dat als missie heeft om buurten veiliger te maken, geeft je een aantal tips voor een veilig huis.
Deuren en ramen op slot
Een open deur misschien, maar nog steeds de oorzaak van veel inbraken: mensen die ramen of deuren op slot vergeten te doen. Heb je een deur die in het slot valt? Vergeet dan niet de sleutel om te draaien, want zoโn deur vormt voor inbrekers geen uitdaging. Neem het zekere voor het onzekere en installeer een dubbelslot op je voor- en achterdeur.
Geen reservesleutels verstoppen
Reservesleutels buitenshuis verstoppen: een slecht idee. Onder de deurmat, een bloempot of achter een steen in de muur – inbrekers weten precies waar ze moeten zoeken. Het is beter om een reservesleutel bij vrienden of familie die in de buurt wonen neer te leggen. Zo kunnen zij ook meteen de kat te eten geven wanneer jij vast zit in het ov!
Doe alsof je thuis bent
Veel inbrekers zijn opportunisten – ze zijn eerder geneigd om toe te slaan wanneer het erop lijkt dat mensen niet thuis zijn. Doen alsof je thuis bent is dan ook een makkelijke, maar effectieve beveiligingsmaatregel. Laat de gordijnen open, installeer een lichttimer voor binnen en een buitenlicht die automatisch een paar uur per avond aangaat. Nog beter: lampen die je via een app kunt bedienen.
Lees ook:ย Zakkenroller expert legt uit: ‘zo behoud je je Rolex!’
Beter een goede buurโฆ
Uit een onderzoek van Ring* blijkt dat 72 procent van de Nederlanders hun buren vraagt om een oogje in het zeil te houden als ze langer van huis zijn. Denk daar ook eens aan als je een avond van huis bent. Of vraag bijvoorbeeld of de buren hun auto op je oprit zetten. Ook een buurt-WhatsAppgroep is een goed idee. Zo houden jullie elkaar op de hoogte en is er altijd wel iemand die een beetje kan opletten, of een verdachte situatie kan melden.
Slimme technologie
Hoewel traditionele beveiligingsmaatregelen nog steeds belangrijk zijn, bieden slimme apparaten extra mogelijkheden. Deze zijn uitgerust met cameraโs en bewegingsdetectoren en sturen HD-beelden direct naar je telefoon. Daardoor kun je meteen actie ondernemen, of zelfs voorkomen dat er iets gebeurt. Via de videobeelden van bijvoorbeeld de Ring Floodlight Cam zie je precies wat er in en rond je huis aan de hand is en kun je op afstand een alarm inschakelen om je buren te waarschuwen of ongewenste gasten af te schrikken. Daarnaast kun je ook de lichten inschakelen om donkere plekken te verlichten, of zelfs de inbreker aanspreken door tweewegcommunicatie.
Voor meer informatie over Ring ga je naar ring.com
*Bron: Onderzoek door OnePoll in opdracht van Ring, uitgevoerd in oktober 2018 onder duizend mensen in de volgende landen: Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.