Vaak denken mensen dat je mosselen kunt eten als de ‘r in de maand’ is. Het mosselseizoen loopt echter van juli tot en met half april in het jaar erop. Je kunt dus beter onthouden dat mosselen te krijgen zijn als de ‘r in het seizoen’ is: zomer, herfst en winter. Hier eet je de lekkerste!
Proeflokaal A. van Wees
Herengracht 319
De cocktailsaus wordt gemaakt met Korenwijn uit eigen distilleerderij. En laat die zich nou net naast de redactie van Mokum Magazine bevinden.
Mossel & Gin
Gosschalklaan 12
Je kan hier kiezen tussen 5 verschillende soorten, van Klassiek tot Thais.
Brut de Mer
Gerard Douplein 8II
Bij een visrestaurant als deze, mag een uitstekend mosselpannetje natuurlijk niet op de kaart ontbreken.
Lees ook: Test: Het lekkerste broodje bakkeljauw van Amsterdam
The Seafoodbar
Van Baerlestraat 5, Spui 15, Ferdinand Bolstraat 32
Bij alle 3 de vestigingen staat er een Franse en Aziatische wijze op het menu.
Restaurant ’t Zwaantje
Berenstraat 12
Hier eet je mosselen volgens grootmoeders recept.
Tekst Boris van Leeuwen Foto Unsplash