Vaak denken mensen dat je mosselen kunt eten als de ‘r in de maand’ is. Het mosselseizoen loopt echter van juli tot en met half april in het jaar erop. Je kunt dus beter onthouden dat mosselen te krijgen zijn als de ‘r in het seizoen’ is: zomer, herfst en winter. Hier eet je de lekkerste!

Proeflokaal A. van Wees

Herengracht 319

De cocktailsaus wordt gemaakt met Korenwijn uit eigen distilleerderij. En laat die zich nou net naast de redactie van Mokum Magazine bevinden.

Mossel & Gin

Gosschalklaan 12

Je kan hier kiezen tussen 5 verschillende soorten, van Klassiek tot Thais.

Brut de Mer

Gerard Douplein 8II

Bij een visrestaurant als deze, mag een uitstekend mosselpannetje natuurlijk niet op de kaart ontbreken.

Lees ook: Test: Het lekkerste broodje bakkeljauw van Amsterdam

The Seafoodbar

Van Baerlestraat 5, Spui 15, Ferdinand Bolstraat 32

Bij alle 3 de vestigingen staat er een Franse en Aziatische wijze op het menu.

Restaurant ’t Zwaantje

Berenstraat 12

Hier eet je mosselen volgens grootmoeders recept.

Tekst Boris van Leeuwen Foto Unsplash